چگونه سقف ویلای شیبدار را اجرا کنیم؟
بخش مهم ساخت ویلا ، اجرای شیروانی آن و انتخاب ورق مناسب با توجه به نوع طراحی میباشد
آیا نحوه اجرای سقف شیبدار اهمیت دارد؟
یکی از اجزای اساسی هر بنایی، سقف شیروانی آن میباشد. نوع سقف و طراحی آن با توجه به شرایط آب و هوایی که بنا در آن قرار دارد، تغییر پیدا میکند. سقفها دارای انواع متعددی مانند سقفهای صاف، سقفهای گنبدی شکل و سقفهای شیب دار میباشند. امروزه پر استفاده ترین نوع سقفها در هر منطقهای، سقفهای شیب دار شیروانی است. سقف های شیروانی با توجه به داشتن نوع سرد و گرم، به راحتی در هر محیطی و با هر نوع آب و هوایی «چه آب و هوای گرم و چه آب و هوای سرد» قابل استفاده میباشند.
نمونه عکس ویلایی که در پایین مشاهده میفرمایید، سقف اجرا شده با ورق سنگریزهای دکرا با جنس ورق گالوالوم و آلوزینک میباشد که دور نمای ویلا و سایبان سقف کاذب بیرون از سازه با ابزار سه پله و دامپا انجام شده است.

انواع پوشش سقف و تنوع متریال های اجرایی
پوشش سقف شیب دار میتواند از تایل های آردواز، سفال، دکرا، شینگل، آندوویلا و انواع ورقهای شیروانی مانند ورقهای گالوانیزه، ورقهای طرح سفال پرچین و بام تایل (رایکابام) باشد. مشخصات فنی این متریال را می توانید در سایت ویلانما مشاهده کنید و از خدمات گارانتی فروش ورق رایکا، شینگل، پرچین، دکرا و سایر ورقهای شیروانی استفاده نمایید.
ورقهای شیروانی دارای انواع متعددی شامل ورق گالوانیزه، ورق آجدار، ورق آلوزینک، ورق آلومینیوم، ورقهای طرح سفال ایتالیایی، ورق پالرمو، آردواز، ورق طرح شادولاین، ورق طرح ذوزنقهای، ورق طرح سینوسی یا کرکرهای، ورق طرح لمبه یا دامپا میباشند. مطمئنا سقفهای شیب دار به صورت یکی از چند مدل سقف شیب دار شینگل، ورق دکرا، متریال آندوویلا، تاپ تایل، تایل های طرح سنگریزهای، ورق آندولین و یا سقف شیب دار سفال طراحی و ساخته میشوند.

علت اصلی استفاده از سقفهای شیبدار
دلیل اصلی که از سقف شیروانی استفاده میشود، شیبدار بودن سقف است. شیب سقف در هنگام بارش باران و برف عملکرد بی نظیری دارد، چرا که برف و باران را به راحتی به سمت لولههای ناودانی و یا لبه سقف هدایت میکند و باعث میشود برف و باران از روی سقف به زمین منتقل شود. از این رو میتوان گفت که یکی دیگر از فواید سقفهای شیب دار، احتیاج نداشتن آنها به برف روبی میباشد.
نحوه اجرای سقف شیروانی _ ویلانما
پس از آشنایی با سقف شیب دار و انواع آن، نوبت به آشنایی با مراحل و نحوه اجرای آن است که در ادامه مقاله به آن اشاره خواهیم کرد. نحوه اجرای سقفهای شیب دار در چند مرحله خلاصه میشود که این مراحل عبارتند از:
- خرپاسازی و تیرریزی سقف شیب دار.
- قرار دادن تیرهای فلزی روی سقف بتنی.
- آهن کشی کامل با سیستم خرپا، سقف و اسکلت کامل برای اجرای سقف شیبدار.
- نصب ورقهای سقف شیروانی.
- آهن کشی در سقف شیب دار.
- زیر سازی واضح و کامل فلزی.
- شاسی کشی چوبی و فلزی.
- شاسی کشی بسیار مستحکم روی سقف بتنی.
- شاسی کشی و تیرریزی کامل همراه با دامپا و نمای مربوط به اجرای پیشانی ساختمان.
- اجری مناسب ناودانی برای شیروانی.
- زیرسازی برای سقف شیب دار هرمی و یا مخروطی با استفاده از پروفیلهای مشخص شده.
- استقاده از چوب روسی در زیر سازی سقف شیروانی که مربوط به متریالهای کلاسیک میباشد.
نکته مهم در رابطه با سقف شیروانی
از میان تمامی 15 مرحلهای که به آنها اشاره کردیم، میتوان گفت مهمترین مرحله به زیرسازی سقف شیب دار یا همان خرپاسازی مربوط میشود. خرپاسازی مهمترین نقش را ایفا میکند، از این رو باید فوق العاده مقاوم و مستحکم باشد.
دلیل تاکید بر زیرسازی قوی در این نوع از سقفها این است که سقفهای شیب دار مدت زمان زیادی را بدون آسیب دیدگی در زیر باران و برف باقی بمانند. مناطق لواسانات تهران، دماوند، آبسرد، گیلاوند، جاجرود و مناطق شمال کشور مانند نمک آبرود، کلاردشت، نور و نوشهر جزو مناطق ویلایی محسوب میشوند که اکثر سازههای ویلایی و شیروانی در این مناطق ساخته میشوند. از این رو به دلیل بارش شدید برف و باران در این مناطق ویلایی، حتما باید از سیستم خرپاسازی و آهن کشی قویتر استفاده شود تا سقف شیروانی با مشکل مواجه نشود.
در عکس ویلایی که در ذیل مشاهده میفرمایید، از ورق سنگریزهای دکرا با طرح شینگل با سنگدانه های معدنی مشکی مات جهت اجرا سقف ویلا استفاده شده است.
